De brouwwijze van Stadsbrouwerij De Drie Ringen is ambachtelijk en traditioneel. Het is nog altijd de brouwer die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het bier. De brouwerij gebruikt natuurlijk en gezuiverd Amersfoorts water als basis voor het brouwproces. Daaraan worden traditionele grondstoffen als gerste- en tarwemout, hop en gist toegevoegd. Er worden uitsluitend bovengistende bieren in een eigentijds jasje gebrouwen. Onderstaand kunt u alvast een keuze maken voor uw volgende bezoek.

 

Stadsbier

Stadsbier van de Amersfoortse Stadsbrouwerij De Drie Ringen is een gemakkelijk, goudgeel en fris Kölsch bier. Stadsbier is niet gebonden aan de seizoenen en dus het hele jaar door te verkrijgen. Het bier bevat 5 % alcohol en voelt zich thuis in een schoongespoeld glas.

 

CorDeux

Een volle ongefilterde Kölsch met een pittig bittertje en de mildheid van tarwe. Dit romige bier ontleent zijn naam aan brouwer Cor Brons en voormalig gastvrouw Corrie Derks. De sterke eigenschappen van het Duitse Weissen, gecombineerd met een vleugje Vlaanderen maar met onze eigen nuchterheid, geven een romige smaak met een lange afdronk. (5 % alc.).

 

Tripel

Het zwaarste bier uit de Amersfoortse Stadsbrouwerij De Drie Ringen heet Tripel. Met net minder dan 6,8% alcohol classificeren wij Tripel als het biertje voor de verwende drinker. Het bier gist na en de gist onderin de fles bevat veel vitamine B. Drink Tripel lekker koud uit een schoon glas en genieten maar.

 

Vuurvogel

Uit de archieven van oude Amersfoortse brouwerijen heeft De Drie Ringen het recept van de Vuurvogel uit de as doen herrijzen. De zachte smaak en het romige karakter doen aan tijden van weleer denken. Vuurvogel is een bier dat bij de bierliefhebbers een warmbloedige sensatie voor de smaakpapillen geeft. Schenkt dit bier op 6 - 8 graden Celcius ruim in een droge bokaal uit. Proost! (7,5% alc.).

 

Amersfoorts Blond

Blond, het basisbier van Stadsbrouwerij De Drie Ringen. Het is een typisch Kölsch bier: gemakkelijk, goudgeel en fris. Blond is het hele jaar door te verkrijgen. Het bier voelt zich thuis in een schoongespoeld glas tussen de 4 en 6 graden Celsius. Proost! (5 % alc.).

 

Bokbier

Vroeger werd het bierseizoen ingeluid met het bokbier; er werd namelijk in de zomer geen bier gebrouwen. Bokbier wordt gebrouwen volgens een eeuwenoud recept. De donkere kleur verraadt het gebruik van een speciale mout. Voor mouterij en brouwerij ieder jaar weer een uitdaging voor een perfect seizoen! (6,5 % alc).

 

Dubbel

Dit heerlijke biertje, gebrouwen met een speciaal mout, heeft een milde smaak. Dubbel van De Drie Ringen is licht kruidig en heeft een zachte afdronk. Een bier om eens rustig voor te gaan zitten (6,5 % alc).

 

Witte Rosé en Rode wijnen

Wij kunnen ons het haast niet voorstellen, maar als u niet van bier houdt, dan heeft de Stadsbrouwerij ook iets moois voor u in petto. Uiteraard mag het hierbij ook niet aan smaak ontbreken, dus schenkt onze Stadsbrouwerij diverse Chardonnay en Sauvignon Blanc wijnen van de huizen Salentein (Argentinië) en Bernardus (Californië). De heerlijke rosé en rode wijnen waarbij de druif de hoofdrol speelt komen van het Bodegas Salentein met Nederlandse herkomst. En natuurlijk biedt de Stadsbrouwerij een breed assortiment aan frisdrank, koffie, thee en dergelijke.

 

Drie Ringen kadopakket! Daar maak je vrienden mee!

Keuze uit meerdere standaardpakketten vanaf € 5,-. U kunt ook geheel naar eigen wens een pakket samenstellen. De standaardpakketten zijn te koop in het proeflokaal en bij de detailhandel in Amersfoort.

 

Speciaal bier en heerlijke wijn

 

 

Stadsbrouwerij De Drie Ringen • Kleine Spui 18 in Amersfoort.

U kunt uw auto parkeren bij het gemeentehuis en met een kleine wandeling bereikt u onze Stadsbrouwerij.

Geopend :
vanaf 1 april tot 1 october di,wo,do 14.00-19.30, vrij,zat,zon 13.00-19.30
vanaf 1 october tot 1 april wo,do 14.00-19.30, vrij,zat,zon 13.00-19.30
of op afspraak als u met een gezelschap komt. Telefoon 033 465 65 75 of E-mail info@dedrieringen.nl